Spring naar content

Veelgestelde vragen.

Op zoek naar de meest gestelde vragen die wij als PodcastX ontvangen over alles wat met podcasting te maken heeft? We hebben ze voor je op een rij gezet! Klik op één van de onderwerpen voor het lezen van de FAQ’s

Strategie & concept

In deze fase van het podcasttraject bepalen we de strategische uitgangspunten en de conceptuele richting van jouw podcast.

Opnemen & bewerken

In deze fase van het podcasttraject bepalen we de strategische uitgangspunten en de conceptuele richting van jouw podcast.

Publiceren & promoten

In deze fase van het podcasttraject bepalen we de strategische uitgangspunten en de conceptuele richting van jouw podcast.

Er zijn genoeg redenen om een podcast te beginnen. Allereerst is het een snelgroeiende markt. Gedreven door streamingdiensten als Spotify, zijn we gewend geraakt om te luisteren waar en wanneer het uitkomt. Met een podcast ben je volledig vrij hoe je jouw doelgroep informeert, inspireert, vermaakt of boeit. De productiekosten zijn relatief laag en de aandacht van de luisteraar hoog. Dat is een uitgelezen kans voor het opbouwen van een sterke klantrelatie. Je kunt je podcast ook inzetten voor interne communicatie, jezelf neerzetten als autoriteit en ga zo maar door.

Je helpt jezelf door vooraf na te denken over een aantal strategische uitgangspunten voor jouw podcast. Ons stappenplan helpt je hierbij op weg. Denk je eraan om een (video)podcast te maken? Laten we vrijblijvend kennismaken. We denken graag met je mee.

Wij zijn een fullservice podcaststudio. Producers, editors, designers én marketeers: we hebben ze allemaal in huis. Dit maakt ons flexibel als bureau en expert op meerdere gebieden. Van begin tot het eind (en daarna): je kunt ons betrekken bij losse stappen of het hele proces. PodcastX heeft de wereld van podcasting letterlijk ondergebracht onder één dak.

Een podcast biedt eindeloze creatieve vrijheid. We zien, naar gelang doelstelling en doelgroep, veel verschillende formats voorbijkomen. De meest gebruikte formats zijn het interview, het rondetafelgesprek en de expertsessie. Hulp nodig bij het kiezen van een format? Laten we vrijblijvend kennismaken. We denken graag met je mee.

We zijn maximaal flexibel: een podcast opnemen kan in principe overal. Onze opnamen vinden plaats in onze podcaststudio in Rotterdam of op locatie. Remote opnemen, met de mobiele set, kan ook. Voor opnames op locatie, werken we met een locatiescout. Zo borgen wij de geluidkwaliteit van jouw podcast. Uiterlijk 5 werkdagen na de opnamedatum ontvang je een eerste versie. Audiopodcasts kunnen wij je zelfs al binnen 24 uur aanleveren.

Alleen de hoogste kwaliteit is bij ons goed genoeg. Wij werken met professionele audio- en videoapparatuur, zoals Shure SM7B Mics, Cloudlifter Mic activators en Beyerynamic DT770 koptelefoons. Dit zijn dezelfde audiovisuele standaarden die je aantreft in een studio van een landelijke radiozender.

Moderators of hosts kunnen jouw podcast op een professionele manier in goede banen leiden. Dat komt de kwaliteit van jouw podcast ten goede. We hebben de beschikking over een pool van verschillende moderators. Passend bij verschillende doelgroepen en voor ieder budget.

Fun fact: we hebben voor het Eurovisie Songfestival geproduceerd! Dus als je wilt, kunnen we muziek zelfs voor je produceren. We werken veelal met rechtenvrije stock-muziek, sound effecten en jingles. Qua muziekondersteuning hebben we voor iedereen wat te bieden.

PodcastX verspreidt podcasts naar alle bekende streamingdiensten, zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Onze podcastruimte is hierop ingericht. Tijdens de live-uitzending brengt onze DSLR-camera het beeld samen met de audio naar een livestream. De YouTube-livestreamdienst is daar een goed voorbeeld van. Zo kijkt en luistert jouw doelgroep live mee. Verschillende radiozenders laten hun luisteraars op deze manier meekijken in de studio.

Een podcastvideo, of videopodcast combineert het audioaspect van de podcast met de visuele voordelen van video. We hebben in-house videoproducers en onze podcastruimte is volledig geoptimaliseerd voor video-opnamen. Ook bij opnames op locatie kunnen wij prima ondersteunen.

Onze dienstverlening gaat verder dan strategie, conceptvorming en productie van de podcast. Voor de activatie van jouw podcast schakelen we desgewenst de hulp in van één van onze strategen. Zij adviseren over het vergoten van het organische bereik en de eventuele aanvullende media-inzet op bijvoorbeeld sociale media, Google Adwords of via display advertising.

Het succes van een podcast meten we aan de hand van een aantal KPI’s. Doorgaans hebben we een maand na publicatie van de podcast genoeg data verzameld voor het delen van significante resultaten. Hoe vaak is de podcast geluisterd? Waar in de podcast haakt men af? Neemt het aantal vaste abonnees toe? Wat zijn de demografische gegevens van de luisteraars? Als diepere analyses of adviezen nodig zijn, betrekken we een online marketeer. Zo helpen we jouw podcast(reeks) steeds succesvoller te maken op basis van data-inzichten.

Je vraag niet beantwoord?

Staat je vraag niet bij deze meest gestelde vragen? Je kunt vrijblijvend contact opnemen voor het stellen van je vraag. We reageren binnen twee werkdagen.

"*" geeft vereiste velden aan